Hem » Nyckelringar

Nyckelringar

Paracord är en fallskärmslina vars mångsidiga användningsområde upptäcktes under 2:a värdskriget av amerikanska soldater.

Paracord US550 innehåller en kärna av 7 innertrådar som omsluts av ett vävt yttre skal. Brottstyrkan är på 550 lbs dvs ca: 250kg och tjockleken är 1/8 tum dvs ca: 3,2mm. Linan tillverkas i USA och INTE i Kina där många andra köper lina till liknande produkter. Detta innebär att vår kvalité är mycket högre.

Repet användes ursprungligen till fallskärmslinor för amerikanska militären under andra världskriget. För att lättare få med sig paracorden började soldaterna fläta armband, nyckelringar etc. Från att enbart användas av militären spreds sedan användningen till civilt bruk.

Syftet med föremålen som tillverkas är att de ska kunna tas med på till exempel en vandring eller jakt, för att sen kunna användas om man hamnar i en situation när man behöver ett rep. Det är då lätt att sprätta upp armbandet eller nyckelbandet och så har man flera meter hållbar lina att använda. Behöver man mer rep så kan man också plocka ut de inre nylontrådarna och då har man ytterligare meter att använda till tex fiskelina.

Produkter